به گزارش راهبرد معاصر ثبت نام مسکن دولتی در سامانه ثمن از 28 مهر 1400 درراستای تامین مسکن خانواده های فاقد مسکن آغاز شد. همان زمان اعلام شده بود که یکی از شرایط ثبت نام متاهل بودن است اما امروز رستم قاسمی وزیر راه و شهرسازی از امکان ثبت نام مجردها در مسکن دولتی خبر داد و گفت: بر اساس تصمیم گرفته شده تمام مجردهای بالای 18 سال چه زن و چه مرد می توانند در سامانه ثمن ثبت نام کنند. متقاضیان ثبت نام می توانند به سامانه ثمن به آدرس saman.mrud.ir مراجعه کنند.
رستم قاسمی وزیر راه و شهرسازی درباره تعیین تکلیف مجردها، فارغ از جنسیت برای ثبتنام در مسکن دولتی اظهار داشت: طبق تصمیمی که گرفتیم تمام مجردها چه مرد و چه زن میتوانند در سامانه ثمن ثبتنام کنند.وی ادامه داد: تمام موانع برای ثبتنام مجردان برداشته شده و متقاضیان بالای 18 سال سن میتوانند در سامانه نامنویسی کنند.
وزیر راه و شهرسازی همچنین با اشاره به ابلاغ تسهیلات جدید مسکن گفت: امروز به تمام بانکها پرداخت این تسهیلات ابلاغ شده است و از چند روز آینده این تسهیلات قابل پرداخت به متقاضیان خواهد بود.
در این مرحله برای ثبتنام متقاضیان بر اساس ظرفیتهای احصاءشده در تعدادی از شهرهای واقع در استانهای کشور برنامهریزی شده است. متقاضیان این شهرها میتوانند از تاریخ بازگشایی سامانه (از ساعت ۱۲ ظهر روز چهارشنبه مورخ ۱۴۰۰/۰۷/۲۸) تا پایان ساعت ۲۴ روز جمعه مورخ ۱۴۰۰/۰۸/۲۸ با مراجعه به سامانه نهضت ملی اقدام کنند.
متقاضیان برای ثبت نام باید به سامانه ملی نهضت مسکن (سامانه ثمن) به نشانی www.saman.mrud.ir مراجعه و نام نویسی کنند.
احراز شرایط متقاضیان بر اساس ماده (۱) آییننامه اجرایی قانون ساماندهی و حمایت از تولید و عرضه مسکن صورت خواهد پذیرفت:
۱- متقاضی و افراد تحت تکفل، فاقد زمین مسکونی یا واحد مسکونی (از ۱/۱/۸۴ به بعد) بوده و از تاریخ ۲۲/۱۱/۱۳۵۷ از هیچیک از امکانات نهادهای عمومی غیردولتی مربوط به تأمین مسکن شامل زمین، واحد مسکونی و یا تسهیلات یارانهای خرید و یا ساخت واحد مسکونی استفاده نکرده باشد. به عبارتی سبز بودن فرم ‹‹ج›› در استعلام از سامانه مربوطه (موضوع ماده یک آییننامه اجرایی قانون ساماندهی عرضه و تأمین مسکن).
۲- متقاضی متأهل و یا سرپرست خانوار.
۳- زنان خودسرپرست مشروط به داشتن حداقل ۳۵ سال سن.
۴- افراد ذیل نیزمیتوانند بدون شرط تاهل و بدون شرط سرپرست خانوار بودن در زمره متقاضیان واجد شرایط قرار گیرند:
معلولین جسمی، حرکتی با دارا بودن حداقل بیست (۲۰) سال سن و با معرفی سازمان بهزیستی کشور.
۵- متقاضیان زن متأهل می توانند با ارائه تعهد نامه محضری از طرف همسر،مبنی بر پذیرش شرایط واگذای به همسر و به شرط تکمیل اطلاعات فرم ج به نام متقاضی وهمسرشان با احراز سایر شرایط قانونی مندرج در شیوه نامه مزبور از مزایا و امکانات این برنامه برخوردار شوند.
۶- دارای حداقل ۵ سال سابقه سکونت در پنج سال اخیر در شهر موردتقاضا
سابقه سکونت برای مهاجرین از کلان شهرها به سایر شهرهای کشور به یک سال کاهش می یابد، برای کارمندان دولت که به استناد حکم دستگاه ذی ربط منتقل می شوند) به استثناء استان تهران ( این سابقه ملاک عمل نخواهد بود.
در شهرهای جدید سابقه سکونت حداقل ۵ سال در شهر جدید موردتقاضا و یا در شهر مادر ملاک است و یا سایر شهرهایی که به دلیل عدم وجود اراضی دولتی، امکان اجرای طرح وجود ندارد و متقاضیان به سایر شهرهای مجاور ازجمله شهرهای جدید معرفی میگردند.
۷- عدم دریافت تسهیلات ساخت یا خرید مسکن از سیستم بانکی از ابتدای سال ۱۳۸۴ تا کنون.
۸- متقاضیان واجد شرایط تائید شده در سامانه، باید برای استفاده از واحدهای مسکونی این برنامه حائز شرایط زیر نیز باشند:
۹- نداشتن منع قانونی برای دریافت تسهیلات بانکی (نظیر چک برگشتی، تسهیلات معوقه و …).
۱۰ توانایی تأمین هزینه ساخت مسکن مازاد بر تسهیلات بانکی بر اساس قیمت تمامشده طی مراحل ساخت.
توجه: سایر شرایط استفاده از تسهیلات نهضت ملی مسکن مطابق قانون جهش تولید مسکن متعاقباً اعلام خواهد گردید.
بارگذاری تصویر کارت ملی متقاضی
بارگذاری تصویر شناسنامه متقاضی و و افراد تحت تکفل
بارگذاری تصویر گواهی سرپرستی در صورت ضرورت
بارگذاری تصویر گواهی سابقه سکونت در شهر محل تقاضا در پنج سال اخیربه شرح موارد زیر:
گواهی تحصیل فرزندان
مدارک مربوط به محل تولد متقاضی یا همسر یا فرزندان
جواز کسب شاغلین صنوف برای متقاضی یا همسر
سابقه پرداخت بیمه برای متقاضی یا همسر
گواهی اشتغال به کار از دوایر دولتی برای متقاضی یا همسر
گواهی مبنی بر پرداخت مستمری بگیران و بازنشستگان)
بارگذاری تصویر سند مالکیت برای متقاضیان دارای زمین
ج) شهرهای محل ثبتنام (مجاور) برای ثبتنام متقاضیان شهرهای فاقد زمین
برای متقاضیان تعدادی از شهرها، در شهر مجاور تامین زمین انجام شده است که متقاضیان این شهرها میتوانند مطابق جدول زیر در شهر مجاور ثبت نام نمایند.
طبق ماده یک قانون جهش تولید مسکن مصوب ۱۴۰۰/۵/۱۷ مجلس شورای اسلامی، دولت مکلف شده است که در چهار سال نخست اجرای این قانون، به طور متوسط حداقل یک میلیون واحد خانه در مناطق شهری یا روستایی برای متقاضیان واجد شرایط بسازد.
ماده ۱ قانون جهش تولید مسکن مصوب ۱۴۰۰/۵/۱۷:
دولت موظف است نیاز سالانه مسکن کشور را براساس اعلام وزارت راه و شهرسازی مستند به مطالعات «طرح جامع مسکن»، در مناطق شهری و روستایی تأمین نماید و به نحوی برنامه ریزی و اقدام کند تا در چهار سال نخست اجرای این قانون، سالانه به طور متوسط حداقل یک میلیون واحد مسکونی در کشور برای متقاضیان واجد شرایط براساس قانون ساماندهی و حمایت از تولید و عرضه مسکن مصوب ۱۳۸۷/۲/۲۵ و آیین نامه های مربوطه عرضه گردد.
دولت در ماده ۷ قانون جهش تولید مسکن مکلف شده است که زمین های مورد نیاز برای ساخت مسکن را در قالب اجاره طولانی مدت ۹۹ ساله واگذار کند.
اجاره بهای سالانۀ زمین دولتی برای ساخت مسکن، در مادۀ ۷ قانون جهش تولید مسکن، برای سال اول حداکثر به مقدار بیسن درصد قیمت منطقه ای زمین یا یک درصد قیمت کارشناسی آن هر کدام که کمتر باشد تعیین می شود
مبلغ اجاره زمین های دولتی که برای ساخت مسکت در طرح نهضت ملی ساخت مسکن اختصاص پیدا می کنند در سال های بعد سالانه ۱۵ درصد افزایش پیدا می کنند.
ماده ۷ قانون جهش تولید مسکن مصوب ۱۴۰۰/۵/۱۷:
وزارت راه و شهرسازی موظف است برای اجرای برنامه های حمایتی نسبت به واگذاری اراضی موردنیاز ساخت مسکن به صورت یک عقد اجاره ۹۹ ساله اقدام نماید. عقد اجاره برای سال اول حداکثر معادل بیست درصد (۲۰%) قیمت منطقه ای زمین مسکونی متناسب با قدرالسهم هر متقاضی در همان سال یا یک درصد (۱%) ارزش کارشناسی روز زمین در ابتدای سال واگذاری (هرکدام کمتر باشد) تعیین